Welkom
Skip Navigation Links
Materieel

Engagement uit zich ook in de kwaliteit van het geleverde beeld. Audiovisuele producties zijn meestal zeer duur, en om een goede kwaliteit te leveren heb je uiteraard kwalitatief hoogstaand materiaal nodig. Wij zoeken steeds naar de optimale verhouding van kwaliteit en kostprijs. Vooral de full frame processor is betaalbaar geworden, en als we die combineren met een goede lens, dan hebben we minimaal wat we nodig hebben. Het budget van een culturele groep, een school, een vereniging is meestal beperkt, maar wanneer een evenement op een amateuristische manier wordt verfilmd, is dit ook niet aangenaam voor de kijkers, en geraakt het sowieso toch in de vergeethoek.

De twee meest recente camera's waarover wij beschikken zijn twee recente modellen uit het gamma professionele camera's van Sony. Door de verschillende eigenschappen van deze toestellen zijn zij op een verschillende manier inzetbaar naargelang de specifieke eisen van een opname.

De NEX-EA50EH is een uitstekende camera voor een opname van een evenement, en kan ook op als schoudercamera functioneren.

SONY NEX-EA50EH - NXCAM met Super35 APS-C size sensor
SONY NEX-EA50EH - NXCAM met Super35 APS-C size sensor

NEX-FS700 Full-HD Super Slow Motion camcorder is een camera die meer mogelijkheden biedt voor gespecialiseerde opdrachten. Zo kan deze camera zonder kwaliteitsverlies de opgenomen beelden tot tienmaal toe vertragen.

De Nex FS 700 is uitgerust met een 4K Exmor Super 35 CMOS sensor, en is ontworpen om supersnelle beeldwisselingen zonder kwaliteitsverlies te capteren.

SONY NEX-FS 700 is uitgerust met een 4K Exmor Super 35 CMOS sensor
SONY NEX-FS 700 uitgerust met een 4K Exmor Super 35 CMOS sensor

Wij beschikken over drie camera's om opnames van evenementen te realiseren in HD kwaliteit. Opnames gebeuren direct op harde schijf met een Atomos Ninja. Indien behoefte aan nog een extra camera, dan wordt deze gehuurd of brengt een free-lance cameraman zijn eigen camera mee.

Voor eenvoudige geluidsopnames van interview beschikken wij over een Tascam digitaal audio opname aparaat, en zowel gerichte als stereomicrofoons van Rode, die ons in staat stellen om een audio-niveau te halen dat beter is dan de cameramicrofoon.

Voor complexe muziekopnames van live-concert adviseren wij echter om een beroep te doen op een gespecialiseerde firma. Wij werken hiervoor goed samen met ArsisCD.